De kracht van vrouwelijk ondernemerschap

 

ABN AMRO: ‘Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap is van groot belang!’ Bank slaat voor vierde keer op rij handen ineen met The Self-Made Summit.

 
 
 
 

Toename van vrouwelijk ondernemerschap leidt tot economische groei en precies daarom support ABN AMRO op 16 maart dit jaar, voor de 4e keer The Self-Made Summit, hét business event voor ambitieuze vrouwen. Chantal Korteweg (Directeur Inclusive Banking ABN AMRO): ‘Vrouwelijk ondernemerschap genereert economische groei, creëert banen, draagt bij aan innovatie en is goed voor het thema duurzaamheid in brede zin. Dat blijkt uit onderzoek van McKinsey, ABN AMRO en Better Future.’ Vijf jaar terug besloot de bank om haar naam te koppelen aan The Self-Made Summit, het eerste grootschalige business event in Nederland dat zich hoofdzakelijk op vrouwen richt. En op basis van de eerder geboekte successen besloot ABN AMRO ook dit jaar haar bijdrage te leveren aan het inspireren, onderwijzen en empoweren van meer dan 750 ondernemende vrouwen.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Al sinds het begin van The Self-Made Summit is het motto: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Emilie Sobels (Founder The Self-Made Summit) legt uit: Wij geloven niet in de beruchte krabbenmand. Wij geloven in elkaar een voetje geven en elkaars kroon recht zetten. Daarmee kom je veel verder. Bewijs hiervoor zien we nu al 3 edities lang op The Self Made Summit: er worden deals gesloten, netwerken uitgebreid, adviezen gedeeld en er wordt geïnspireerd. Dat geldt voor onze bezoekers, onze sprekers, maar ook zeker ook voor onze partners.’ Vanaf het moment dat The Self-Made Summit startte, ging het team dan ook op zoek naar partners die dit motto snappen. Sobels: ‘In ABN AMRO hebben we zo’n partner gevonden!’ Stephanie Knoors (Co-Founder The Self-Made Summit) voegt toe: ‘Toen Corona uitbrak, was ABN AMRO een van de eersten die ons belde. Terwijl wij probeerden de consequenties te overzien, zei ABN AMRO: ‘We gaan jullie helpen!’ Ze maakten toen direct hun complete sponsorbedrag over in plaats van de afgesproken 50% vooraf en 50% achteraf. ABN AMRO is er echt om je verder te helpen. Dat is geen marketingpraatje.’

Slimmer, strategischer, sterker

Niet alleen financieel levert ABN AMRO een bijdrage aan het business event, ook inhoudelijk worden de krachten gebundeld. Knoors: ‘In het eerste jaar besloten we bezoekers van The Self-Made Summit de kans te bieden om gratis en vrijblijvend financieel advies in te winnen bij het ABN AMRO Financial DNA Lab. Maar naarmate de gesprekken met het team van ABN AMRO vorderden, werd al snel duidelijk: de topvrouwen binnen ABN beschikken over zo ontzettend veel kennis. We wilden ook dát delen. Want juist die kennis is ontzettend waardevol voor onze bezoeker.’ Zodoende staat er vanaf editie 1 een ABN AMRO-spreker op het podium die de ondernemende vrouw helpt om nog slimmer, strategischer en sterker te werk te gaan.

Simone Jansen (Directeur Entrepreneur and Enterprise ABN AMRO) vertelt: ‘We stimuleren vrouwelijk ondernemerschap vanuit ABN AMRO op meerdere manieren. Dit doen we door; succesverhalen te delen van vrouwelijke ondernemers, ons te verdiepen in vraagstukken die zakelijk en privé spelen en dagelijks ondersteuning te bieden door onze adviseurs. Want het leven kent zowel hoogte- als dieptepunten, of dit nu zakelijk is of privé. Als bank willen we op al die momenten klaar staan.’ Dit jaar zet ABN AMRO op The Self-Made Summit vooral in op een open dialoog tussen adviseur en ondernemer.

1600 bezoekers, 100 sprekers, 1000en vrouwen geïnspireerd

Tijdens de eerste 3 edities wisten ABN AMRO en The Self-Made Summit het vanuit hun gedeelde visie en gebundelde kracht voor elkaar te krijgen om maar liefst 1600 bezoekers naar het event te trekken. Ruim 100 inspirerende vrouwen betraden het podium. En via tools als podcasts, nieuwsbrieven en social media werden nog eens duizenden vrouwen geïnspireerd. Op 16 maart vindt editie 4 van het The Self-Made Summit plaats. Simone Jansen en Chantal Korteweg zullen deze editie namens ABN AMRO het podium betreden. Ze behandelen tijdens hun talk vragen als: Ondernemen vrouwen anders dan mannen? Hoe gaan vrouwen om met risico’s? Wat zijn hierin do’s en don’ts? En waar vind je groeigeld?

Tickets voor The Self-Made Summit (vanaf €375,-) zijn te koop via www.theselfmadesummit.com

The Self-Made Summit

The Self-Made Summit is hét business event voor ambitieuze vrouwen. Op 16 maart 2023 ontmoeten ondernemers, CEO’s en topvrouwen uit het bedrijfsleven elkaar voor een prikkelend programma van keynotes, workshops en power-up panels. Ruim 40 sprekers beklimmen het podium en laten de wereld zien hoe succesvol een volhardende vrouw kan zijn. Na afloop van The Self-Made Summit weten bezoekers exact welke stappen te zetten die hun carrière naar een hoger plan gaan trekken en hebben ze de inspiratie gekregen om hiermee ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

ABN AMRO

ABN AMRO is een Nederlandse bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten aan wie een breed palet aan financiële producten en diensten wordt aangeboden. De focus ligt op Noordwest Europa en de ambitie is groot: de beste Nederlandse bank zijn. De doelstelling ‘Banking for better, for generations to come’ geeft richting in de uitvoering van de strategie, die gebaseerd is op drie pijlers: Klanten op weg helpen naar duurzaamheid; De klantbeleving opnieuw uitvinden; en Bouwen aan de bank van de toekomst. Het hoofdkantoor van ABN AMRO is gevestigd in Amsterdam. Ze bedienen ongeveer zes miljoen klanten.

Emilie Sobels